Boete Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 30 januari 2019

29.01.2019 een aangetekende boete ontvangen uit Italië. De overtreding zou gemaakt zijn op 21.12.2018.  Echter in het geheel NIET in Italië geweest in 2018.

Bezwaar per mail verstuurd, maar de korte reactie retour in het Italiaans is:
"De betreffende overtreding is correct en wordt niet geannuleerd. Het verwijst naar het falen van de bestuurder om gegevens te communiceren. Welke organisatie kan mij nu verder helpen om vervelende en tijdrovende incasso/rechtszaak te voorkomen?'. 

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete uit ontvangen voor een vermeende overtreding op 21 december 2018. U heeft inmiddels per e-mail aangegeven, dat de overtreding niet door u begaan kan zijn, noch met uw auto. Hierop hebben de Italiaanse autoriteiten gesteld, dat uw bezwaar niet zal leiden tot een sepot. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Net als in Nederland dient u nu de Italiaanse autoriteiten ervan te overtuigen dat u de overtreding begaan heeft, noch met uw auto begaan is. Dit kan bijvoorbeeld middels getuigenverklaringen partner, buren, collega's etc. Voorts zou u de eventueel beschikbare foto kunnen opvragen, waaruit zou moeten blijken dat het niet uw auto betreft, eventueel kopie kentekenbewijs van uw auto overleggen.

Meer informatie over Italiaanse boetes vindt u op op website.