Boete geen Tolvignet Hongarije

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 17 januari 2019

Een tweetal boetes ontvangen van EPC á 77 euro. Maar ik had een geldig tolvignet met het juiste kenteken gekocht en het bewijs opgestuurd naar EPC. Als reactie van EPC krijg ik terug dat er een verkeerde landcode is ingevuld. hoe kan ik dit gezeur stoppen?

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft 2 boetes ontvangen van het EPC voor het niet hebben van een tolvignet.  U heeft hiertegen bezwaar gemaakt  bij het EPC en daarbij heeft u het bewijs meegestuurd.  Het EPC heeft geantwoord dat er een verkeerde landcode is ingevuld.

In uw bericht geeft u niet aan wat het EPC heeft geantwoord, behalve dat de landcode niet goed ingevuld staat. 
Van een ander lid begreep ik dat de landcode gecorrigeerd kan worden en dat de uitgevende instantie van de boete af kan zien, onder voorwaarde dat de correctiekosten en de administratiekosten betaald worden. Ik begreep dat de kosten HUF 1470 + Huf 9000 (=ongeveer 35 euro) bedragen.
In overeenstemming met de voorwaarden van de uitgevende instantie blijft het de verantwoordelijkheid van de geregistreerde eigenaar om erop te letten dat de geldigheidsduur, het kenteken, de voertuigcategorie en de landcode  correct zijn ingevoerd.