Tot 3 keer toe lekkend dakluik bij net gekochte tweedehands caravan bij handelaar, en nu?

Vraag gesteld door Lisenka op 11 augustus 2015

Bij kampeer-advies Zeeland een Caravan gekocht, expres gevraagd om vochtvrije caravan I.v.b met medicijnen dochter. Bij aankomst thuis dakluik lek, gerepareerd en nog niet goed. Wij denken dat hij niks gedaan heeft, we staan voor het eerst met de caravan in Italië en tijdens een hoosbui vielen er liters water naar binnen. Handelaar gebeld vanuit Italië, gezegd dat ik er geen vertrouwen meer in heb. Hij heeft hem al een paar keer gerepareerd, maar nooit goed geweest. Ik heb binnenkort een gesprek met hem, ik wil mijn geld terug. Repareren kan hij niet, in hoeverre kan ik juridisch gaan? Ik hoor graag van u.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een tweedehands caravan gekocht bij een handelaar. De caravan heeft een lekkend dakluik en deze is al meerdere malen gerepareerd. Het probleem is echter niet verholpen. 

De caravan moet conform de overeenkomst geleverd worden. In dit geval is er sprake van een gebrek welke tot op heden niet goed gerepareerd is. Indien een gebrek na reparatie terug blijft komen dan is op den duur vervanging van het voertuig mogelijk. Wanneer vervanging te kostbaar is of niet mogelijk, dan is ontbinding een volgende mogelijkheid. In dit geval kunt u de handelaar nog eenmaal in de gelegenheid stellen met een passende oplossing te komen door een goede reparatie uit te voeren alvorens u overgaat tot ontbinding van de overeenkomst. U kunt dit het beste doen door de handelaar een aangetekende brief te sturen. 

U kunt er ook voor kiezen een ander bedrijf het gebrek te laten herstellen. De kosten van die reparatie dient u daarna op de handelaar te verhalen. U moet de verkoper wel ten eerste schriftelijk in gebreke stellen voordat u hiertoe overgaat. U geeft in de brief aan dat wanneer de verkoper het gebrek niet goed wil herstellen, u de reparatie door een ander bedrijf laat uitvoeren. U moet namelijk ten eerste altijd de verkoper de mogelijkheid geven het gebrek te herstellen.

Meer hierover vindt u nog op onze website