Kan ik mijn caravan aankoop ongedaan maken?

Vraag gesteld door Berzy op 18 mei 2015

Ik wil mijn caravan aankoop bij particulier ongedaan maken. Verkoper verzekerde mij dat er zeker geen vochtprobleem zou zijn. Caravan gekocht, een dag later constateer ik op 2 plekken toch vochtprobleem. Wat zijn mijn mogelijkheden? (Geen koopcontract ofzo)

Caravan 15-5-2015 bekeken, betaald en meegenomen.

Antwoord van David

ANWB Expert

Bij een particuliere verkoper moet u er rekening mee houden dat hij geen deskundige is. De verkoper moet u wel inlichten over de mankementen die hij kent. U moet er rekening mee houden dat hij bepaalde mankementen niet opgemerkt heeft. Bij koop van een particulier hebt u zelf een vérgaande onderzoeksplicht.

Het lastige in deze situatie is dat u moet aantonen dat de particuliere verkoper deze mededeling heeft gedaan. Als hij u heeft verzekerd dat er geen sprake was van een vochtprobleem, terwijl hij dit wel wist, dan kunt u hem hierop aanspreken. U moet dit echter wel kunnen bewijzen en dat is waarschijnlijk niet mogelijk. 

Voor meer informatie verwijs ik u nog naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/klachten-na-aankoop. Daarnaast kunt u nog gebruik maken van ons handige stappenplan.