Kan ik alsnog een auto huren?

Vraag gesteld door Levi van der Plas op 06 januari 2016

Hallo,

In februari ga ik op vakantie naar Zuid-Afrika. Ik wil tijdens mijn verblijf graag een auto huren om rond te kunnen reizen. Nu wordt er bij elke maatschappij vermeld dat je minimaal één jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Helaas heb ik door een geschil met de gemeente opnieuw mijn rijbewijs moeten halen. En heb ik dus tijdens mijn reis nog geen jaar een rijbewijs terwijl ik al bijna 4 jaar in het bezit ben van een rijbewijs. Ik heb bij het rdw hier een formulier van opgevraagd waarin vermeld staat dat ik toch langer dan een jaar in het bezit ben van een rijbewijs.
Is het dus alsnog mogelijk voor mij om een auto te huren?

Met vriendelijke groet,

Levi

Antwoord van David

ANWB Expert

Door een geschil met de gemeente heeft u een nieuw rijbewijs ontvangen. U gaat op vakantie naar Zuid-Afrika en wilt daar een auto huren. Autoverhuurbedrijven stellen vaak de voorwaarde dat het rijbewijs langer dan een jaar in bezit moet zijn. U vraagt of het mogelijk is met een verklaring van de RDW toch een auto te huren. 

Helaas kan ik niet zeggen of dit mogelijk is. Dit ligt namelijk aan de beslissing van het betreffende autoverhuurbedrijf.

Ik adviseer voorafgaand aan het sluiten van een huurovereenkomst contact op te nemen met de verhuurder en de situatie voor te leggen. U kunt dan het beste verzoeken om een schriftelijke reactie, zodat u - indien nodig - kunt bewijzen dat deze verklaring voldoende is.