Wantrouwen Seat dealer

Vraag gesteld door Marlon op 06 juli 2018

Geachte heer/mevrouw,

Bij deze wilde ik jullie op de hoogte houden omtrent de zaak van mijn Seat Exeo 1.8 TSI met een verhoogd olieverbruik, de dealer heeft eindelijk na 2 aangetekende brieven gereageerd, nou willen ze dat ik mijn auto daar achterlaat voor een oliemeting, nou hebben ze expliciet erbij gezegd dat ik niet erbij mag zijn, ik vindt dit raar en ik weet dus dan ook niet wat ze allemaal met mijn auto gaan uitspoken, met andere woorden, ik vertrouw ze niet, ik vindt dit ook eng, nou is mijn vraag, moet ik gewoon doen wat ze vragen of moet ik erop staan om erbij te blijven?

Mvg,

Marlon Wesenhagen

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Vanwege een verhoogd olieverbruik van uw Seat Exeo 1.8 tsi heeft de dealer voorgesteld om een oliemeting uit te voeren. Ondanks dat de dealer expliciet heeft aangegeven, dat uw aanwezigheid niet op prijs wordt gesteld, vraagt u zich a of het toch mogelijk is bij dit onderzoek aanwezig te zijn

Wanneer een schade-expert een technisch expertise uitvoert, is het zeer gebruikelijk dat de garagist over de schouder meekijkt, teneinde te voorkomen dat er achteraf twijfels heersen bij de garagist over de correcte uitvoering van de technische expertise. Derhalve lijkt het mij verstandig vanuit het oogpunt van de dealer, dat u bij de oliemeting over de schouders meekijkt.

Inschakelen onafhankelijke expert
Uit technisch oogpunt if indien uw relatie met de dealer dusdanig verstoord is, adviseer ik u een onafhankelijke schade-expert in te schakelen. De kosten van een expert worden overigens doorgaans gedekt door uw eventueel beschikbare rechtsbijstand. Indien u over Wegenwacht Compleet beschikt, kunt u tevens aanspraak maken op rechtsbijstand.