Verkeersboete spanje

Vraag gesteld door Hurbie50 op 24 januari 2018

Wij hebben een autoverkeersboete ontvangen van de Spaanse overheid op 23/7/2017 en een foto van de verkeersboete van 18 mei 2017 tijd 14.54. Wij zijn aangekomen op dd 23-7-2017 op La Palma en wij hebben foto's gemaakt in de garage van om12.54 en autoverhuurbedrijf Avis zou een foute foto hebben bijgevoegd bij de verkeersboete en wij zouden geflitst zijn om 12.35 en terwijl wij nog op het vliegveld waren. Wij hebben foto's gemaakt van de auto om 12.54 uur op dd 23-7-2017 op het vliegveld in de garage.
Hoe kunnen wij een bezwaar maken bij de Spaanse overheid?
Gaarne reactie.
Met vriendelijke groet.
Herbert Jongste

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een boete uit Spanje ontvangen van een overtreding die u niet begaan kan hebben omdat u op dat moment nog niet beschikte over de huurauto. U wilt weten hoe u in bezwaar kunt tegen de boete.

Wij adviseren u om schriftelijk contact op te nemen met de autoverhuurder en aan te geven dat er waarschijnlijk een fout is gemaakt en het verzoek dit zo snel mogelijk aan te passen. Wellicht kunnen zij een verklaring geven, welke u kunt gebruiken, tezamen met het bewijs dat u zelf al hebt, om bezwaar te maken tegen de boetes. Voor meer informatie over de bezwaarmogelijkheden verwijs ik u naar de website van de Spaanse overheid: www.dgt.es Het e-mailadres is: info@dgt.es

Op onze website vindt u meer informatie over boetes uit het buitenland, Spaanse boetes en over de wederzijdse inning van buitenlandse boetes.