Retour krijgen aanbetaling camping Frankrijk

Vraag gesteld door FvdG op 21 april 2015

Eind december 2014 had ik een campingplaats voor een caravan voor 1 week geboekt op een camping in Frankrijk. Conform de voorwaarden heb ik de aanbetaling gedaan en de boeking bevestigd gekregen. Half januari kan vanwege het werk de geplande vakantie helaas niet doorgaan en ga ik over tot annuleren. Conform de door de camping toegestuurde voorwaarden, heb ik recht op teruggaven van mijn aanbetaling (€ 85). Meerdere keren is door de campingeigenaar bevestigd dat dit bedrag zal worden teruggestort op de door mij (meermaals doorgegeven) IBAN en BIC. Inmiddels zijn er bijna 3 maanden verstreken en ondanks heen- en weer mailen en van mijn kant ook telefonisch contact (allemaal uiterst vriendelijk), heb ik het bedrag nog steeds niet retour ontvangen. Wat zijn nu de mogelijkheden?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een campingplaat6s geboekt op een camping te Frankrijk. Door omstandigheden heeft u de overeenkomst geannuleerd. Volgens de overeenkomst heeft u nu recht op teruggave van de aanbetaling ter grootte van € 85,00. Ondanks vele toezeggingen van de ondernemer heeft u tot op heden nog steeds uw aanbetaling niet gerestitueerd gekregen.

Nu er sprake is van een grensoverschrijdende kwestie, adviseer ik u contact op te nemen met het Europees Consumenten Centrum (www.eccnl.eu). Hier zijn overigens geen kosten aan verbonden.