Kosten reparatie 2 weken na aanschaf

Vraag gesteld door Guus83 op 27 februari 2017

Goedemiddag, 2 weken terug heb ik een 2e hands Clio uit 2004 gekocht voor €2050,00 bij een autogarage. Proefrit gemaakt, reed verder prima.
Gevraagd naar garantie, maar mocht er binnen een maand iets gebeuren zou dat geen probleem zijn en worden opgelost, maar ik zie nu dat dat verder niet vermeld is op de koopovereenkomst.

Nu begint de auto te stotteren tijdens het rijden, en heeft vermogensproblemen en wilt niet harder dan 100 km/u rijden.
Dit probleem heb ik gemeld bij de garage, en ik mag hem voor onderzoek brengen en ze vermelden dat"ze hopen dat er iets kleins is, en als het groter is, kijken hoe we dat gaan oplossen."

Met name die laatste zin vind ik een beetje bijzonder, en ik zou graag willen weten wat mijn rechten in deze zin zijn.
Kan ik mij beroepen op de non-conformiteit?
Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet,
Guus Engeltjes

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft recentelijk een gebruikte auto gekocht (Renault Clio uit 2004 voor € 2.050,-) bij een autobedrijf. U heeft geen garantie op de auto gerkegen, wel de toezegging dat klachten/gebreken die zich binnen een maand na levering zouden voordoen, verholpen zouden worden. Desondanks houdt de verkoper nu toch een slag om de arm. U vraagt zich af of u zich kan beroepen op non-conformiteit.

Allereerst dient te worden achterhaald wat het gebrek is. Afhankelijk van deze uitkomst kunt u wellicht een beroep doen op non-conformiteit. Een en ander hangt onder meer af van de redelijke verwachting die u van het desbetreffend onderdeel mag hebben op grond van onder meer; bouwjaar, kilometrage, informatie verkoper, koopprijs, etc

Meer informatie overklachten na aankoop vindt u op onze website.