Distributieriem kapot - tweede opinie mogelijk?

Vraag gesteld door kitm op 29 juli 2017

Distributie riem is beschadigd in onze camper bus. In 2016 is distributie riem (set) vervangen. Heel vreemde omstandigheden - multiriem ook kapot. Zou een tweede opinie via ANWB mogelijk zijn - of een diesel expert van Innovam?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Een jaar geleden heeft u de distributieriem van uw camper laten vervangen. Onlangs is naast de multiriem, tevens de (vorig jaar vervangen) distributieriem geknapt. U vraagt zich af of de ANWB, Innovam een technisch onderzoek kan uitvoeren.

De ANWB voert sinds enige tijd geen technische expertises meer uit. De Innovam biedt technische trainingen/opleidingen aan, derhalve voert Innovam geen technische expertises uit.

Voor een dergelijke expertise kunt u zich wenden tot onder meer; de DEKRA of CED.

Indien u over een rechtsbijstandverzekering beschikt, dan raad ik u aan de kwestie aan hen voor te leggen. Expertisekosten vallen doorgaans onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering.

Mocht de expert vaststellen dat het knappen van de distributieriem het gevolg is van onkundig handelen van de garagist, of door toedoen van een 'eigen gebrek' van de distributieriem, dan is de garagist schadeplichtig.

Meer informatie overklachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.***

Reactie van kitm:

Haartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik ga de DEKRA en CED raadplegen.
Mvg