boete zwitserland 10 jaar geleden

Vraag gesteld door vacantieganger87 op 19 januari 2018

10 jaar geleden met een lease auto van vrienden in zwitserland geweest. Daar hebben we een boete gehad in een tunnel. Volgens mij meer dan 30 te hard en net buiten de tunnel minder dan 30 te hard. De papieren ben ik helaas kwijt.
De leasemaatschappij heeft toen gevraagd of ik bestuurdersinfo wilde invullen en naar zwitserland wilde sturen.
4 weken later kreeg ik een boete van meer dan 2000 zwitserse franc. Deze is later nog een keer verlaagd naar 450 franc.
niet veel later ben ik geemigreerd naar de antillen en volgens mijn ouders was er nog een brief gekomen dat ik moet zitten als ik door zwitserland kom. Daarna nooit meer iets gehoord.
Nu moet ik eigenlijk naar zwitserland 10 februari en ik ben een beetje bang dat de boete is opgelopen tot in de duizenden euro's.
Hoe kan ik dit het beste oplossen?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent 10 jaar geleden met een lease auto van vrienden naar Zwitserland geweest. Daar hebt u een boete gehad voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Echter, u bent die papieren kwijtgeraakt. In de tussentijd bent u geëmigreerd naar het buitenland en u hebt ook nog een brief gehad dat u moet zitten als u zich weer in Zwitserland bevindt. U vraagt zich af wat te doen aangezien u binnenkort naar Zwitserland moet.

In dit geval raden wij u aan om een advocaat in Zwitserland in de arm te nemen. De ambassade in Zwitserland geeft de volgende website die u kunt raadplegen, www.sav-fsa.ch.

Meer informatie over boete uit Zwitserland vindt u op onze website.