Bekeuring ontvangen uit Pisa,Italie voor rijden in ZLT maar ter plekke al bekeuring gehad voor parkeren in ZLT en die binnen 5 dagen betaald

Vraag gesteld door Pisa bekeuring op 03 december 2018

In april 2018 bekering gekregen op onze auto geparkeerd in ZLT in Pisa, deze binnen 5 dagen betaald om verhoging te voorkomen.
Nu op 30 november 2018 aangetekende post ontvangen met bekeuring voor het rijden in ZLT( de straat waar we geparkeerd hadden)
Lijkt mij logisch als je een boete hebt betaald omdat je geparkeerd hebt in een ZLT je er ook gereden hebt.
mijn vraag moet ik dit ook betalen en waarom hebben ze dit niet meteen in april er dan bij op geteld

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In april 2018 heeft u een parkeerboete uit Pisa (Italië) ontvangen, vanwege fout parkeren in een milieuzone (ZLT). Onlangs heeft u nog een boete ontvangen uit Pisa, vanwege het inrijden van een milieuzone (ZLT) zonder vergunning. U vraagt zich af waarom men beide boetes niet in één keer hebben geïnd.

Nu het twee afzonderlijke gedragingen betreft, mag men voor iedere afzonderlijke overtreding een boete uitschrijven.

Reden waarom u de boetes afzonderlijk van elkaar ontvangt, heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met feit dat de boetes van twee afzonderlijke instanties afkomstig zijn.

Ontheffing inrijden milieuzone (ZLT)
In Italië kent men een aantal uitzonderingen voor het inrijden van een milieuzone zoals; bestuurders of passagiers die in her bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart, uw hotel dat in de milieuzone is gelegen, etc.

Meer informatie over het inrijden van een milieuzone in Italië (ZLT) vindt u op onze website.