aansprakelijkheid parkeerwachter

Vraag gesteld door roelofsma op 08 juni 2018

op aanwijziging van parkeerwachter auto geparkeerd, ga met gebareb aan kom door rijden, echter daardoor in onzichtbare sloot terecht gekomen, stond vol met gras. eerst zeiden ze: we zijn voor schade verzekert dus maak u geen zorgen. later geen thuis eigen schuld dikke bult. Mijns inziens dienen ze verantwoordelijkheid te nemen aangezien we de aanwijzingen moesten opvolgen en zelf aangaven dat ze geen tijd hadden om gras in greppel te maaien of te markeren

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt op aanwijzing van de parkeerwachter uw auto geparkeerd. U bent daardoor in een onzichtbare sloot terecht gekomen. De parkeerwachter gaf later niet thuis en wees u op uw eigen schuld.

Het is hier de vraag in welke hoedanigheid de parkeerwachter u de aanwijzingen gaf. Als het hier gaat om een parkeerwachter die daar namens een bedrijf werkt dan zou u zijn werkgever erop aan kunnen spreken. Indien dat niet het geval is dan wordt het lastig aangezien dan de vraag is in hoeverre u kunt bewijzen dat de parkeerwachter aansprakelijk is door de bij u ontstane schade.

Meer informatie over aansprakelijkheid vindt u op onze website.