Verkoper bij aankoop 3 maanden oude auto verzwegen dat het om een schadeauto gaat.

Vraag gesteld door Margaretha de Reus op 19 oktober 2017

Vandaag mijn auto opgehaald na de 30.000 km beurt. Ik ben 2e eigenaar..Bij het invullen van het boekje bleek dat de eerste stempels onduidelijk waren en tijdens een praatje met de dealer, ging die op onderzoek uit. De dealer, waar ik toen mijn auto hebt gekocht (nu anderhalf jaar geleden) gaf aan dat deze auto uit Duitsland kwam en uit een faillissement. Nu blijkt dat het een schade auto betreft... Bedieningspaneel is vervangen en de wielen opnieuw uitgebalanceerd. Kunnen wij hier nog iets mee?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden zou ik graag willen weten wat de schade precies is. U hebt het namelijk over een vervangen bedieningspaneel en dat de wielen uitgebalanceerd zijn. Kunt u dat nader specificeren? (Wat bedoeld u bijvoorbeeld met 'bedieningspaneel' en bedoeld u met 'uitgebalanceerd' dat de wielen zijn uitgelijnd?

Ik wacht uw reactie graag af.***

Reactie van Margaretha de Reus:

Omdat het ongeval in Duitsland is gebeurd kon de verkoper/monteur van de garage niet inzien wat de precieze schade was....Nadat de schade is gemaakt, is de auto in Nederland geïmporteerd door de dealer waar ik deze auto toen hebt gekocht. Dit zijn alle gegevens die de computer laat zien...***

Reactie van Margaretha de Reus:

Wielen zijn opnieuw uitgelijnd.