Kostenplaatje aanvragen meerdere visums

Vraag gesteld door Westenenk op 30 juni 2018

Geachte heer/mevrouw

In september ga ik een deel van de zijderoute doen.
Ik wil vliegen naar Iran en van daaruit met trein en bus naar Turkmenistan, Oezbekistan,Kazachtstan, Kirgistan, China en Nepal. Hiervoor ben ik verschillende visums nodig. Voordat ik de procedure via ANWB in gang zet, wil ik graag een totaal overzicht van kosten. Kunnen jullie mij dit geven? en wat is het (financiele) voordeel als dit via de ANWB regel? Ik ben Gold member lid van de ANWB, lidmaatschapnummer 154987107 . Met vriendelijke groeten Jos Westenenk,

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af wat de kosten zijn voor visa voor onder meer China, Nepal en Iran, wanneer u dit via de ANWB regelt.

Bij bijna alle ANWB winkels kunt u een visum/visa regelen. De ANWB maakt hierbij gebruik van een commerciële partij (VisumCentrale. Naast de de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) bent u tevens verzendkosten (€ 25,- waarde transport) per zending voor deze service verschuldigd.

Shoppen
U doet er verstandig aan om vooraf de prijzen van de dienstverlening van de diverse commerciële visa-bureaus te vergelijken.

Zelf regelen
In de meeste gevallen bent u voordeliger uit als u de benodigde visa zelf regelt bij de ambassade van de landen zelf.

Rijksoverheid
Op de website van Rijksverheid vindt u tal van informatie over het regelen van visa alsmede reisadvies in het buitenland..

ANWB Landeninformatie
Tot besluit wijs ik u opLandeninformatie met tal van praktische informatie over onder meer; reisdocumenten en verkeersregels.