Boete in Zwitserland, 2x correspondentie: wat staat erin?

Vraag gesteld door rmvanderspek op 12 oktober 2016

Beste Expert,

We hebben in Zwitserland een boete gekregen. We reden 122 km/h (112 na aftrek) op de autosnelweg met een karretje. Hiervoor hebben wij direct de boete moeten betalen à 650 Zwitserse frank.

Eenmaal thuis hebben we twee aangetekende brieven ontvangen. De eerste is een overzicht van de boete en een bevestiging dat de boete is betaald. Het bedrag komt echter niet overeen met het betaalde.

De tweede brief volgde een week later en daar kunnen we echt geen kaas van maken. De brief is volledig in het Italiaans. Wat ik er uit op kan maken, is dat we 10 dagen hebben om te reageren. De vraag is alleen: waarop?

Kan ik een scan van deze brief delen, zodat jullie me kunnen helpen de inhoud te begrijpen?

Alvast bedankt,

Robert

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft 2 aangetekende brieven uit Zwitserland vanwege een snelheiddsovertreeding. Ter plaatse heeft u reeds een bedrag van CHF 650,- voldaan. In een van de brieven staat en afwijkend boetebedrag en van de tweede brief (Italiaans) kunt u geen chocola maken.

Wat betreft eerste brief met afwijkende boetebedrag; u heeft per plaatse ee borgsom voldaan. Naderhand wordt bekeken of u het juiste bedrag heeft voldaan, of dat u nog iets bij moet betalen of iets dient terug te ontvangen.

Wat betreft de tweede brief; deze mag u ter attentie van mij per e-mail toesturen experts@anwb.nl

Meer informatie over verkeersboetes Zwitserland vindt u op onze website.