tegenpartij aansprakelijk stellen na aanrijding in Engeland

Vraag gesteld door Malicia op 21 juni 2018

Ik heb op 18-6-2018 blikschade opgelopen bij een aanrijding in Engeland. Schuld ligt volledig bij de tegenpartij, mevrouw is in Engeland verzekerd. Geen persoonlijk letsel, ben gewoon verder kunnen rijden. Op 19-6-2018 met mijn auto naar huis gekomen. De gevolmachtigde van mijn verzekeraar meldt niks voor mij te kunnen doen omdat ik niet all-risk verzekerd ben. Bovendien heb ik geen rechtsbijstandverzekering.

Mijn vraag is nu: hoe moet ik het aanpakken om de tegenpartij aansprakelijk te stellen? Rechtstreeks, via mijn verzekeraar of via de verzekeraar van de tegenpartij, eventueel een vertegenwoordiger hiervan in Nederland? Kunt u mij hierin adviseren?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aanrijding gehad in Engeland. U bent niet verzekerd voor rechstbijstand. U vraagt wat u nu kunt doen.

Allereerst zou u kunnen nagaan of u misschien rechtsbijstand heeft via uw reisverzekering. Ook geven sommige creditcards rechtsbijstand. U zou dat in de voorwaarden na kunnen kijken.

Heeft u inderdaad geen rechstbijstand, dan kunt u de verzekeraar van de tegenpartij aanspreken. U zult dan aan moeten tonen dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor de aanrijding en uw schade. Ook is het zaak om de schade vast te laten stellen.

U zou via het Nederlands Bureau na kunnen vragen wie de Nederlandse vertegenwoordiger is van de Engelse verzekeringsmaatschappij. Bij het Nederlands bureau kunt u de vertegenwoordiger in Nederland van een buitenlandse verzekeraar opzoeken als het een EU land betreft.

Voor informatie over het verhalen van schade na een aanrijding verwijs ik u graag naar onze website.