Kosten vervanging gasmeter stacaravan

Vraag gesteld door mootje35 op 12 oktober 2015

Geachte heer/ mevrouw,

Sinds een paar jaar zijn wij in bezit van een gekochte stacaravan op een vaste plaats op een camping met Recron voorwaarden. De kosten van de jaarplaats betalen wij per jaar aan de camping eigenaar.
Een installatie bedrijf heeft bij onze vaste stacaravan op een jaarplaats van een camping geconstateerd dat de sterk verouderde gasmeter vervangen moet worden. Deze gasmeter zit aan de buitenkant van het chalet gemonteerd in een soort klein kastje. Het zit dus wel AAN de caravan vast . Volgens de camping eigenaar moeten wij dit zelf regelen en ook komen de kosten van een nieuwe voor onze rekening . Is dit juist ?

Mvg,
Monique

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een gasmeter die vervangen moet worden. De huidige gasmeter is niet langer veilig genoeg. De kosten voor de nieuwe gasmeter komen voor uw rekening.

Indien u eigenaar bent van de huidige gasmeter dan zijn de kosten voor de nieuwe gasmeter voor u. Als de eigendom van de meterkast ligt bij de netbeheerder kunt u contact opnemen met de netbeheerder. Huurt u de gasmeter van de camping zelf, dan dient deze voor vervanging te zorgen.

Voor informatie over uw rechten en plichten op een camping verwijs ik u naar onze website.