Ik heb een "Notification of Violation" gekregen van de Zwitserse verkeerspolitie. Deze is aan mij gericht omdat het kenteken op mijn naam staat. gevraagd wordt naar de identiteit van de chauffeur.

Vraag gesteld door TheoR op 26 september 2015

Er is een snelheidsovertreding gemaakt op de A2, afslag Emmen-Noord. Ondanks dat deze snelweg ter plaatse aan beide zijden uit drie rijstroken bestaat, wordt gesteld dat de overtreding binnen de bebouwde kom plaatsvond. Is dat terecht?

Wij waren op de heenweg met vakantie. Mijn vrouw en ik kunnen allebei gereden hebben op dat moment. Welke naam geef ik op en wat als uit foto's blijkt dat toch de ander reed?

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt welke naam u dient op te geven nu er een verkeersoverteding is geconstateerd door de Zwitserse verkeerspolitie. Daarnaast heeft u een boete ontvangen in verband met een snelheidsovertreding op de A2. 

In het geval van de Zwitserse boete dient u op te geven wie de bestuurder was van het voertuig. Als u het niet zeker weet, dan kunt u de foto's opvragen. 

Ik kan niet zeggen of het terecht is dat u een boete heeft ontvangen in verband met een snelheidsovertreding op de A2, afslag Emmen-Noord. U kunt nagaan op de website van de rijksoverheid wie de wegbeheerder is en navragen of de gestelde maximumsnelheid correct is. 

U kunt bezwaar maken, maar dan dient u wel aan te kunnen tonen dat u de overtreding niet heeft gemaakt. Meer lezen over bezwaar en beroep***

Reactie van Celik:

Beste TheoR,

Ik heb vrij recent zo een brief gekregen. Ik vroeg mij af hoe het is afgelopen. Heb je misschien wat tips voor me? Het is echt belachelijk wat die Zwitsers doen. Ik moet nu opgeven wie er heeft gereden. Ik kan ook niet exact zeggen wie het was.

Ik hoop wat van je te horen. Kan je mij mailen op cihan_celik@live.nl.

Met vriendelijke groet,

Cihan Celik