Faillissement air berlin

Vraag gesteld door Toevoegsel op 08 oktober 2017

Ticket online bij air Berlin gekocht voor 15/8 voor vlucht op 16/10 van Dusseldorf naar Malaga en retour 4 dage later.
I.v.m. Faillissement is de vraag of dat ticket nog kan worden gebruikt.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een ticket (zonder annuleringsmogelijkheid) naar Malaga geboekt bij Air Berlin met vertrek op 16 oktober 2017. U vraagt wat uw mogelijkheden zijn.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft inderdaad faillissement aangevraagd, maar vliegt voor zover ons bekend, voorlopig nog wel door dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid.

Op het moment dat er een faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken is het aan de curator om te bekijken of, en hoeveel u van uw reissom terug krijgt. De kans is echter groot dat u niets terugkrijgt gelet op (voorrang van) andere schuldeisers.

Voor u is het dus inderdaad afwachten of, en hoe lang Air Berlin nog doorvliegt. En als het faillissement wordt uitgesproken, kunt u zich tot de curator wenden.

Betwiste betaling
Mocht de vlucht uiteindelijk geen doorgang vinden, en u heeft de tickets met een creditcard betaald, dan bestaat er wellicht een mogelijkheid (zie voorwaarden creditcardmaatschappij) via een bewiste betaling de ticketkosten via uw creditcardmaatschappij terug te claimen.