Camping faillisement

Vraag gesteld door miranda0709 op 15 november 2015

Wij hebben sinds 2008 een huisje op een kleinschalige familie camping, die reeds 45 jaar bestaat. De camping blijkt failliet. (op hypothecaire gronde) Op 7 december wordt onze camping gedurende 15 min op de BOG-auctions veiling aangeboden. De huidige eigenaars moeten per 1 december de camping verlaten. Als onze camping verkocht wordt, kan het dan zo zijn dat een eventuele nieuwe eigenaar ons kan laten vertrekken? Onze staplaats huren wij jaarlijks vanaf januari. Of kan een nieuwe eigenaar zomaar de prijzen drastisch verhogen? Wat gebeurt er als er geen kopers komen?
Wie zou ik met al mijn vragen kunnen raadplegen? De huidige eigenaar zegt nu dat het een camping moet blijven, maar kan dit niet zomaar veranderd worden?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Sinds 2008 heeft u een huisje op een kleinschalige familiecamping. De ondernemer is failliet en de camping wordt in december 2015 geveild. U vraagt ons wat uw rechten zijn ten opzichte van de toekomstige eigenaar.

Daar uw vraag niet valt onder onze expertise, verwijs ik u graag daar de Notaristelefoon of notaris bij u in de buurt.

NB: Indien uw huisje duurzaam met de grond is verenigd, valt het huisje in principe door (verticale) natrekking in de boedel van de failliete camping. En zal de toekomstige eigenaar van de camping, dus tevens het eigendom verkrijgen van het huisje. Lijkt me raadzaam om dit punt eveneens voor te leggen aan de Notaristelefoon of een notaris bij u in de buurt.