Volvo C70 (2008) CAN bus systeem aangepast + nwe kabelboom; auto geeft storingsmeldingen en soms valt de caravan verlichting totaal uit.

Vraag gesteld door Fragon op 12 juli 2016

De Volvo dealer zegt dat dit niet veroorzaakt kan zijn door hun ingreep. Echter als de caravan niet aangekoppeld is, ook geen storingen. Zijn bereid om uitgebreide diagnose te doen, maar geloven er zelf niet in dat ze ongelijk zouden kunnen hebben. Twee uur van de diagnose hun kosten, rest de onze. Onze onvrede (vrees) is dat de uitslag al bekend is en dat wij sowieso ongelijk krijgen. Wij zijn geen techneuten, maar de caravan is doorgemeten en goed bevonden en een caravan kan volgens ons de elektronica van de auto niet beïnvloeden. De ingreep is gedaan vanwege 2 LED lampjes op de caravan. Hymer/Eriba.

Antwoord van David

ANWB Expert

Als gevolg van een aanpassing in de auto in verband met de montage van ledlampen in de caravan geeft de auto storingsmeldingen. De dealer wil dit onderzoeken, maar u vreest dat de kosten bij voorbaat voor uw rekening komen.

Ik heb met mijn technische collega's overlegd en zij geven aan dat u contact kunt opnemen met ECS Electronics in Breda. ECS Electronics is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van connectiesystemen, bekabeling en software voor de Automotive, met name ook trekhaakbekabeling. U kunt in eerste instantie telefonisch contact opnemen. De contactgegevens vindt u hier.