De remmen van mijn VW Sportsvan maken 's morgens bij het achteruit de garage uitrijden harde schurende geluiden.

Vraag gesteld door HP13 op 12 december 2016

De auto is een nieuwe private lease auto van Pondealer Naarden. Het probleem is begonnen in de eerste week dat ik de auto had en door de dealer op allerlei manieren behandeld: remblokken aanpassen met schuin randje, remblokken vernieuwen, invetten, etc. Geen enkele poging bood meer dan een paar weken soelaas. Uiteindelijk gaf men het op met aan mijn adres de suggestie dat ik waarschijnlijk een "te beheerste rijstijl" zou hebben. De dealer stelt dat er verder niets aan het probleem gedaan kan worden. Ik word voor de keuze gesteld met het probleem te leven, dan wel de auto in te leveren onder betaling van het vervroegde inlevertarief ad circa € 6500,=. Ik voel mij vreselijk genomen met mijn private lease auto, waarvoor je "slechts hoeft te tanken, de rest zit in het maandbedrag". Wat vinden de experts van mijn ANWB van deze geschiedenis?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De remmen van uw (nieuwe private lease) Volkswagen Sportsvan maken 's morgens bij achteruit rijden hard schurend geluid. De dealer heeft van alles geprobeerd, maar daarmee is het probleem niet verholpen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Volgens mijn technische collega's kan een schurend geluid worden veroorzaakt worden door zogenaamde vliegroest; een laagje corrosie dat bij dit weerbeeld zich in één nacht kan voordoen. Met verandering van het weerbeeld zal te zijner tijd het geluid vanzelf ophouden of sterk reduceren.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.