overschrijvingskosten

Vraag gesteld door marco1975 op 01 juni 2015

Ik heb een vraag.
Ik ben voornemens een chalet te gaan kopen. Nu ben ik de voorwaarden van Recron aan het doorlezen. Daarin staat dat wanneer ik over een aantal jaar zelf het chalet wil verkopen er naar redelijkheid een vergoeding mag worden berekend wanneer de camping bemiddelt bij de verkoop van het chalet.
Echter hanteert de camping nog een eigen extra reglement 10% overschrijvingskosten berekend. Er wordt dus niet gesproken over bemiddelingskosten maar over overschrijvingskosten. Ik vind dit wel heel erg veel. Vooral omdat het een chalet is, op een gewilde camping waarbij de doorstroom heel hoog is.
De camping is wel aangesloten bij Recron maar heeft zelf nog een extra eigen overeenkomst.
Is dit redelijk en normaal?

Antwoord van David

ANWB Expert

Volgens de RECRON-voorwaarden kan de ondernemer enkel bemiddelingskosten in rekening brengen wanneer dit schriftelijk is overeengekomen en deze ook in verhouding staan tot de daadwerkelijk gemaakte kosten. Ondanks de RECRON-voorwaarden worden in de praktijk vaak dit soort kosten door ondernemers in rekening gebracht. Een oplossing zou kunnen zijn om met de ondernemer in overleg te gaan en (schriftelijk) te protesteren tegen deze voorwaarde.  Het lastige is als u het hier niet mee eens bent de ondernemer kan weigeren een overeenkomst met u te sluiten. 

Voor meer informatie kunt u nog terecht op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-de-camping/stacaravan-en-uw-rechten/caravan-kopen-verkopen