Onze Nieuwe auto is binnen 7mnd stuk gegaan (startmotor) staat nu 4weken bij garage renault Captur is er mogelijkheid om mij aankoop bedrag terug krijgen daar ik geen vertrouwen meer in merk renault

Vraag gesteld door Gerlof Schaap op 27 januari 2015

de auto is stuk gegaan in Frankrijk en hij staat daar nog steeds bij een renault garage

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Als u een nieuwe auto heeft gekocht heeft u garantie. Als zich een probleem voordoet zal de garage op zijn kosten dit probleem moeten herstellen. U moet de garage daar wel voldoende de gelegenheid voor geven. Als blijkt dat de garage het probleem niet kan oplossen kunt u inderdaad de koopovereenkomst ontbinden. De garage zal dan de auto terug moeten nemen en u het aankoopbedrag terug moeten betalen. Wel kan een afschrijving worden berekend voor de door u gereden kilometers. Dit kan bij een nieuwe auto nog een aardig bedrag zijn.

U zou in ieder geval nu moeten beginnen met een aangetekende brief die u aan de verkoper stuurt. U kunt daarin de garage een termijn stellen voor het herstel van uw auto en aangeven wat u van de garage verwacht als deze termijn niet wordt gehaald, namelijk dat zij de auto terugnemen.

In ons stappenplan klachten na aankoop vindt u aanvullende informatie over uw mogelijkheden. Ook staan hier voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken.

Komt u er met de verkoper niet uit, dan kunt u uw zaak voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen (www.sgc.nl). Daar zou u kunnen verzoeken om ontbinding van de koopovereenkomst als het gebrek niet wordt verholpen.