Verkeersboete uit Polen ontvangen in de Poolse taal, wat moet ik doen?

Vraag gesteld door Postema op 17 november 2015

Geachte heer, mevrouw,

vorige week ontving ik een Poolse verkeersboete per post, volledig in het Pools geschreven. Ik kan er alleen uit opmaken dat ik daar in september 17km/h te hard gereden heb.
Daarom heb ik de Poolse ambassade in Den Haag meteen per E-Mail gevraagd, met de ingescande bekeuring als bijlage, om mij uit te leggen welk bedrag ik precies moet betalen, of dat in Euro’s mag, naar welk bankrekeningnummer (IBAN) ik het boetedrag moet overmaken en onder welk kenmerk.
Maar zij gaven geen antwoord op die vragen en verwezen mij door naar de Nederlandse ambassade in Polen die tot op heden niet reageert op dezelfde vragen.

Kunt u mij helpen wat ik moet doen om deze zaak netjes af te handelen zonder straks wellicht allerlei verhogingen te moeten betalen, omdat ik dan te laat ben?

Bij voorbaat dank voor uw hulp!

Met vriendelijke groet.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen uit Polen, maar deze is volledig in het Pools geschreven. 

U kunt gebruik maken van onze modelbrief waarmee u verzoekt het IBAN en BIC nummer kenbaar te maken, zodat u de boete via internetbankieren kunt voldoen. Daarnaast kunt u aangeven dat u een Engelse vertaling wenst te ontvangen van de verkeersboete. 

Wellicht kunt u nog telefonisch contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Polen. 

Meer lezen over verkeersboetes uit het buitenland