Onterecht boetes en laatste aanmaningen tol Hongarije

Vraag gesteld door As230892 op 06 februari 2017

In oktober zijn mijn dochters en ik op vakantie geweest en moesten toen ook via Hongarije. Bij het grens van Oostenrijk en Hongarije hebben we meteen vignet betaald voor een maand ondanks dat we maar twee weken bleven. Toen we van vakantie terug kwamen hebben mijn dochters de auto schoongemaakt en alles weggegooid incl vignet en bon. Vorige week kreeg ik opeens twee brieven, mijn laatste aanmaningen wat heel vreemd is want ik heb geen andere brieven van hun ontvangen! Nu zijn de boetes ook nog eens gestegen en moet ik €517,74 in totaal betalen wat belachelijk is. Ik heb ook al na Hongarije en Londen gebeld maar heeft niks opgeleverd. Wel werd mij verteld door iemand van de klantenservice in Londen dat mijn andere twee brieven weer geretourneerd waren en dat ik ze niet had aangenomen, wat belachelijk is want er is nooit iemand bij mij aan de deur geweest om die brieven te overhandigen. EPC zegt nu ook dat het hun probleem niet is, maar hoe kan het mijn probleem zijn als ik nooit iets heb ontvangen? Mijn brieven zijn toen meteen geretourneerd zonder ze ooit te hebben gezien. Ik ben niet van plan om zo €520,- te gaan betalen, het is gewoon belachelijk veel geld voor iets onterechts. Nu weet ik ook heen raad wat ik moet doen? Kan iemand mij helpen? Wanhoop hier.

Alvast hartelijk dank voor u tijd en moeite.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Afgelopen oktober bent u met u dochters op vakantie geweest in Hongarije. Ondanks dat u een tolvignet heeft aangeschaft, heeft u nu 2 aanmaningen ontvangen via EPC; u zou niet over tolvignet hebben beschikt, en zu zou de eerste aangetekende brieven niet in ontvangst hebben genomen. Tolvignet en bonnetje heeft u niet meer in uw bezit. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Wellicht heeft u het tolvignet met bankpas of creditcard voldaan, opdat u uw lezing - aankoop tolvignet - kunt onderbouwen. Daar dit geen waterdicht bewijs oplevert, loopt u het risico dat u de opgelegde boetes dient te voldoen.

Op onze webpagina's over Hongarije adviseren wij om die reden het tolvignet tot een jaar na dato te bewaren.

Aanmaningen
Naast bezwaar te maken tegen de opgelegde boetes, raad ik u tevens aan bezwaar te maken tegen de verhoogde boetes, daar u nummer de oorspronkelijke boetes hebt moge ontvangen. Het is aan EPC aan te tonen, dat de oorspronkelijke boetes u wel bereikt hebben.

Meer informatie over boetes uit Hongarije vindt u op onze website.
***

Reactie van As230892:

Ik heb toen contant betaald helaas. Het is belachelijk dat dit nog steeds gebeurd, het is al zoveel mensen overkomen en ze doen er niks mee. Ik moet nu alsnog voor betalen wat belachelijk is maar geen andere optie heb.

Wat betreft de aanmaningen ik heb net weer met Londen gebeld maar ze geven mij ook geen track en tracé: Ik schiet hier echt niks mee op, het enige wat ik hoor van hun is dat het hun probleem niet is maar die van mij. Als het mij niet bevalt moet ik maar naar Hongarije bellen wat vreemd is want die zeggen weer je moet na Londen bellen. PostNL heeft ook geen inzicht zonder track en tracé. Ik heb ook al via hun website gemaild, e-mail gekregen die niet eens bestaat. Weet mij nu echt geen raad wat ik nog meer kan doen om op ze minst normale prijs te betalen ondanks dat het onterecht is.***

Reactie van Michiel Claesen:

EPC dient op verzoek kopie - niet in ontvangst genomen - aangetekende brief desgevraagd te overleggen.***

Reactie van As230892:

Per mail heb ik de brieven ontvangen als bewijs dat ze verstuurd zijn, maar PostNL heeft die brieven nooit ontvangen. Op die mail stond ook dat wij geen bezwaar meer konden maken, omdat die boetes in december volgens hen al waren verstuurd. Wij hebben nu de bonnetjes gevonden die wij werkelijk betaald hebben, dus wij kunnen nu bewijzen met behulp van die bonnetjes dat wij betaald hebben. De bonnetjes bevatten de juiste gegevens (catagorie, kenteken). Zijn wij nu nog steeds verplicht om te betalen of hoeft dat niet meer, omdat we nu bewijs hebben?