Moeten we de Hongaarse boetes betalen? Als we dat niet doen wat dan? We kunnen niets meer bewijzen.

Vraag gesteld door Hido op 18 augustus 2016

Op 22 mei hebben bij een benzinestation aan de Hongaarse grens contant (met rest kroatisch geld) tol voor een week betaald. Hebben wel een bewijs gehad maar inmiddels weggegooid. Echter op 15 augustus krijgen we 2 boetes van €80,77 voor het niet betalen van de tolheffing. De man aan de kassa verzekerde ons dat alles electronisch geregeld was en we er van verzekerd waren dat de tol betaald was. Het kentekennummer van de camper hebben we hem voorgelezen en gezien dat hij dat nummer intypte. Wordt hier gesjoemeld? ik lees dat er meerdere klachten over zijn.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft aan de Hongaarse grens tol betaald. Het bewijs van betaling heeft u niet meer. Nu moet u 2x een bedrag van € 80,77 betalen aan tolheffing. U vraagt of er sprake is van sjoemelen.

Dat u tol in Hongarije heeft betaald, moet u kunnen bewijzen. Nu dat niet mogelijk is, omdat u het bewijs heeft weggegooid, wordt het lastig om met succes bezwaar te maken tegen de 2 naheffingen.

Het is in ieder geval het proberen waard om contact op te nemen met de tolinstantie en uw verhaal uit te leggen. Wellicht kennen ze enige coulance.

Of er sprake is van sjoemelen, kan ik niet beoordelen.