Ik heb een rekening gekregen van NiviCredit betreffende het niet-betalen van de tol op de autostrada in Italië in 2013. Hoe weet ik zeker dat dit geen malifide bedrijf/rekening is (hoe kan je de autostrada dan verlaten zonder te betalen?)?

Vraag gesteld door FamGroen69 op 21 april 2015

En moet ik dit bijna 2 jaar later nog betalen (er staat me iets bij dat de termijn 1 jaar is?)?

Antwoord van David

ANWB Expert

De boete wordt in de meeste gevallen namens de plaatselijke autoriteiten geïnd door 'European Municipality Outsourcing' (EMO). Dit is een afdeling van Nivi Credit srl.

Boete Italiaanse wetgeving 
Volgens de Italiaanse wetgeving moet de boete verstuurd zijn binnen 360 dagen nadat de overtreder bekend is. Let op: dit is dus niet de datum van de overtreding zelf. In het geval dat u met een huurauto heeft gereden, dan begint die termijn als de identiteit van de huurder bekend is gemaakt aan de autoriteiten.

Wanneer er geen tol is betaald, kunt u achteraf in Nederland nog de rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. De rekening kan online betaald worden. Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. Bezwaar maken kan met een modelbrief van de ANWB

Hier kunt u meer informatie vinden over boetes in het buitenland

 


***

 

 

 

Reactie van Monique765:
Binnen welke termijn moeten de autoriteiten dan de identiteit van de huurder van een auto hebben achterhaald?

 

 

 


***

 

 

 

Reactie van Marika Oliviera:
U hebt een rekening van NiviCredit ontvangen voor het niet betalen van tolgeld op de autostrade in Italië in het jaar 2013. U wilt weten binnen welke termijn de autoriteiten de identiteit van de huurder moeten hebben achtrehaald en of het hier niet gaat om een malafide rekening.

 

 

Wie in Italië de tol niet heeft betaald, kan hiervoor achteraf ook in Nederland nog een rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. Soms maanden later. Veelal wordt deze geïnd door het European Municipality Outsourcing (EMO), een afdeling van Nivi Credit. Dit is een incassobureau ingeschakeld door de Italiaanse overheid. De verjaringstermijn van de schuld is tien jaar. De rekening kan betaald worden via deze website. Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. Bezwaar maken kan ook met een modelbrief van de ANWB