Wat moet ik met een dagvaarding uit Griekenland?

Vraag gesteld door Klawistea op 12 september 2018

4 jaar geleden heb ik als passagier achter op een quad een botsing meegemaakt met een personenauto waarbij ik bewusteloos ben geraakt en 2 dagen in het ziekenhuis heb gelegen. Nu ben ik gedagvaard om in Griekenland te getuigen. Ik kan me over dit ongeluk niet meer herinneren dan 2 koplampen die op me afkomen. Deze dagvaarding ervaar ik als zeer belastend. Wat moet ik doen, ben ik verplicht om te gaan of kan ik ook schriftelijk iets aanleveren?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een dagvaarding ontvangen vanuit Griekenland. U bent daar 4 jaar geleden als passagier betrokken geweest bij een aanrijding. U vraagt zich af wat u nu moet doen.

Aangezien u niet de bestuurder was tijdens de aanrijding ga ik er van uit dat u als getuige wordt gedagvaard.

Het is in ieder geval goed om te reageren. Neemt u contact op met de instantie waarvan u de dagvaarding heeft ontvangen. Het is van belang om te weten door wie en waarom u deze dagvaarding heeft ontvangen. U kunt de gegevens van de advocaat opvragen die u heeft gedagvaard.

U kunt aangeven dat u niet in de gelegenheid bent om naar Griekenland te komen. U zou kunnen voorstellen om een verklaring op schrift te zetten. Mogelijk is dat voldoende, zeker als u zich van het hele ongeval niet veel kunt herinneren.