Tickets gekocht, luchtvaartmaatschappij failliet, wat nu

Vraag gesteld door Ingrid1271 op 17 augustus 2017

Wij hebben voor April 2018 4 tickets geboekt van Dusseldorf naar Orlando, nu zag ik dat Air Berlin faillissement heeft aangevraagd. Kan ik annuleren? Of blijven de tickets gegarandeerd geldig?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt tickets geboekt voor april 2018 van Düsseldorf naar Orlando met Air Berlin. U vraagt zich af welke invloed het faillissement heeft daarop.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft inderdaad faillissement aangevraagd, maar vliegt voorlopig nog wel door dankzij een overbruggingskrediet van de Duitse overheid van 150 miljoen euro. Er zijn ook al gesprekken met Lufthansa over overname van delen van Air Berlin.

Op het moment dat er een faillissement daadwerkelijk wordt uitgesproken is het aan de curator om te bekijken of en hoeveel u van uw reissom terug krijgt. De kan is echter groot dat u niets terugkrijgt gelet op (voorrang van) andere schuldeisers.

Ik raad u aan de voorwaarden van Air Berlin te raadplegen betreft de annulering van de reis indien u dat wenst. Op die manier komt u erachter of u (een gedeelte van) uw reissom terugkrijgt als u besluit te annuleren.

Indien u er niet uitkomt adviseer ik u contact op te nemen met de klantenservice van Air Berlin voor meer informatie hierover.