Importauto, andere uitvoering geleverd dan op verkoop A4 en website advertenties.

Vraag gesteld door Andereauto op 13 september 2018

Importauto gekocht. Op basis van website en verkoop A4-tje in de auto. Testritten meegemaakt. Tot koop gekomen met Bovag garantie. Na levering blijkt volgens het nieuwe uitgegeven kenteken en een bezoek aan andere garage dat de auto van een andere uitvoering is. De verkopende garage geeft toe dat er een fout is gemaakt (foto’s als bewijs). Ze bieden een tuning upgrade aan (meer pk’s). Vraag: Kan ik de koop terugdraaien op basis van bijv. non conformiteit ? (Er is anders geleverd dan waarmee is geadverteerd).

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een importauto gekocht. Nu blijkt de uitvoering niet gelijk aan wat u bij de koop heeft afgesproken. U vraagt of u de koop kunt ontbinden.

Als u een auto koopt dan moet de auto die wordt geleverd wel voldoen aan de afgesproken specificaties. Als die specificaties niet blijken te kloppen, dan is u niet geleverd wat u mocht verwachten. Het hangt dan van de afwijking af of u kunt ontbinden of de verkoper nog de gelegenheid moet geven om ervoor te zorgen dat de auto voldoet aan wat u heeft gekocht.

Voor informatie over wat u kunt doe bij klachten na aankoop verwijs ik u graag naar de informatie hierover op onze website.