Geflitst in Duitsland in bebouwde kom hoge snelheid

Vraag gesteld door GoVAG op 06 augustus 2015

Zeer geëerde mevrouw/heer,

2 weken terug reed ik op de Autobahn. Brandstoftank was bijna leeg, ik wou niet door rijden tot ik kon tanken op de Autobahn, met risico stil te komen staan.
Eerste beste afrit eraf gereden. Het gebied was voor mij onbekend terrein het was half 12, donker en geen lampen langs de weg. Mijn navigatie liet mij naar een tankstation rijden. De weg leek zoals we hier noemen, op een provinciale weg. Navigatie gaf aan dat ik 100 kn/h mocht rijden. Niks bleek minder waar, ineens poef vol in het gezicht een flits. Ben terug gereden, bleek maar 50 te mogen. Deze week een brief gehad met antwoord ze willen hem binnen een week terug hebben met eventuele reden waarom ik te hard reed.

Nu is mijn vraag aan de ANWB, met welke boete hoogte moet ik rekening houden? Hier de opsomming: Toegestande snelheid 50km/h. Ik reed met correctie 97km/h. Dus 47 km/h te hard in bebouwde kom. Wat is de hoogte van de boete?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U bent in Duitsland binnen de bebouwde kom geflitst en vraagt wat de boete is bij een snelheidsovertreding van 47 km.

Bij ernstige verkeersovertredingen in Duitsland wordt een vragenformulier verzonden naar de kentekenhouder. Op het vragenformulier moet u invullen wie de auto bestuurde tijdens de overtreding. U bent verplicht deze persoonsgegevens correct in te vullen. U kunt ook de omstandigheden ten tijde van de overtreding vermelden. Aan de hand van het ingevulde vragenformulier wordt onderzocht of er reden is de boete te matigen of te seponeren.

Vervolgens ontvangt u de boete. De aangegeven hoogte van de boete is € 160, 2 strafpunten en een rijontzegging van een maand. Deze rijontzegging en de strafpunten gelden alleen in Duitsland. 

Meer over informatie over Duitse boetes vindt u op onze pagina; Verkeersboete uit Duitsland en onze Landeninformatie Duitsland.