Hoe had u gedacht de caravan toch op tijd gerepareerd te hebben?

Vraag gesteld door Jara100 op 22 juli 2016

Dit was mijn vraag:

Andere jaren gingen wij de 2 laatste weken van juli en de 1e van augustus met de caravan op vakantie en dat was nu ook de planning.
De expert is geweest op de 14e juli. het schadebedrag werd gisteren uitbetaald.
Het is nu 22 juli.
Hoe had u gedacht de caravan toch op tijd gerepareerd te hebben?

Over een caravan huren heb ik nooit gesproken.
Uw collega stelde dat het allemaal gemakkelijk op tijd geregeld zou kunnen worden. Met het (veel te weinige) geld van onze verzekering een andere caravan kopen (graag een gelijkwaardige wat niet mogelijk is) om dan nog half juli op vakantie te kunnen gaan zoals andere jaren.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Enkele weken geleden is er schade ontstaan aan uw caravan. U had vakantieplannen. De caravan is total loss. U heeft een schadebedrag ontvangen.

Er is schade ontstaan door toedoen van de stalling houder. Kennelijk is deze hiervoor aansprakelijk en wordt het schadebedrag (dagwaarde min restwaarde ) uitgekeerd. Ik ga er tenminste van uit dat de verzekering van de stallingshouder uw schade heeft vergoed.U heeft echter vakantieplannen en wilt weten wat u nu kunt doen om toch op vakantie te kunnen.

Mijn collega heeft u in eerdere instantie al gewezen op uw schadebeperkingsplicht. Dat houdt in dat u gehouden bent het schadebedrag zo beperkt mogelijk te houden. Wel is het zo dat u schade die u heeft opgelopen als gevolg van een gebeurtenis waar een ander aansprakelijk voor is kunt verhalen.

Ik kan u geen tip geven voor het tijdig repareren van uw caravan. Indien de caravan niet op tijd kan worden hersteld en deze ook de afgelopen weken niet hersteld had kunnen worden is de vraag of u nog in deze staat met de caravan op vakantie kunt. Indien u nog wel met de caravan op vakantie kunt, is herstel na de vakantie mogelijk.

Kunt u met de caravan in de huidige staat niet met vakantie dan kunt u een vergelijkbare caravan huren. De kosten kunt u proberen te verhalen op de stallingshouder. Het hangt vervolgens van alle omstandigheden af of deze kosten verhaalbaar zijn. Houdt u in alle gevallen de kosten wel redelijk. Indien kosten nodeloos of te hoog zijn loopt u het risico dat deze niet of niet geheel worden vergoed.