Wat is redelijk en wat niet?

Vraag gesteld door leengerarda op 25 november 2015

3 april lekkage EOS van het dak laten repareren voor € 533,= Hele dak bleek men er te hebben uitgehaald. In juli krijgen wij het dak niet meer dicht na een open ritje. Garage doet het dak dicht en zegt dat afspraak moet worden gemaakt voor reparatie. Heb gezegd dat dit niet voor mijn rekening gebeurd gelet op reparatie april. Garage zegt als blijkt dat bij het demonteren van het dak de oorzaak anders is ik alsnog moet betalen. Ben het daar niet mee eens, heb geen kennis of zij opdat moment de waarheid spreken gelet op eerdere kwestie met hen.
In oktober heb ik weer lekkage van het dak. Garage blijft bij in standpunt en zeggen dat het dak eruit moet maar dat het best een andere oorzaak kan hebben en de kosten voor mij kunnen komen.

Antwoord van David

ANWB Expert

In april is het dak van uw cabrio gerepareerd in verband met lekkage, daarbij is het dak losgehaald. In juli kreeg u het dak niet meer dicht. De garage geeft aan dat wanneer blijkt dat er een andere oorzaak is voor dit laatste probleem, de kosten voor uw rekening komen.

Als blijkt dat het gebrek is ontstaan door verkeerd handelen van de garagist, zou dit voor rekening van de garagist komen. Het lastige is dat u dit wel dient te bewijzen. Aangezien de reparatie is gedaan in april en dit gebrek in juli aan het licht is gekomen, is het maar de vraag of dit mogelijk is. Dit geldt ook voor de lekkage die onlangs is ontstaan. Dit is overigens - helaas - een heel bekend verschijnsel bij deze auto. 

Meer lezen over uw rechten bij onderhoud en reparatie