verkeersboete in duitsland, aan de snelweg betaald. nu een brief thuisgekregen die verhoogd is met 'bussgeld'. hoe dit af te handelen??

Vraag gesteld door Sjaak28 op 11 januari 2017

goedendag,
tijdens de heenreis van de vakantie heb ik een verkeersboete gekregen voor het inhalen met een caravan waar dat verboden was. deze boete heb ik aan de snelweg voldaan en daarvan een bekeuring meegekregen. nu heb ik bij thuiskomst een brief gekregen met de hoogte van de bekeuring (gelijk aan hetgeen wat ik heb betaald) verhoogd met 'bussgeld'. het gaat om een brief met daarin alle informatie betreffende de overtreding.
moet ik nu de 'auslagen der bussgeldstelle' betalen á 3,50euro nog betalen en zo ja, hoe gaat dit in zijn werk.
in afwachting op een antwoord.

mvg,
sjaak

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen uit Duitsland en vraagt hoe te handelen en of u de 'auslagen der Bußgeldstelle' dient te betalen.

Bußgeldbescheid
Als de boete hoger is dan € 35,-, ontvangt u een Bußgeldbescheid. Deze brief is anders dan de beschikking in Nederland. In de eerste brief wordt onderzocht wie de bestuurder was ten tijde van de overtreding. Na het invullen en terugsturen van deze brief ontvangt u een volgende brief. Hierin staat de hoogte van de boete. Het boetebedrag ligt tussen de € 40,- en € 750,-.

In dit geval heeft u hoogstwaarschijnlijk al eerder een brief uit Duitsland ontvangen (Anhörungsbogen), waarin u verzocht werd de personalia op te geven van de overtreder.

Naast de boete dient u te allen tijde ook de bijkomende kosten (administratiekosten/procedurele kosten e.d.) te voldoen. Dat zijn in deze dus ook de genoemde kosten. Bij de overschrijving naar het opgegeven IBAN nummer dient u bij de omschrijving het Aktenzeichen (dossiernummer) te vermelden. Deze Aktenzeichen staat bovenaan de brief vermeld.

Meer informatie over boetes uit Duitsland.***

Reactie van Sjaak28:

David,
Bedankt voor je antwoord. Dus als ik het goed begrijp dan moet ik zelf de overboeking regelen?
Mvg. Sjaak***

Reactie van David Sjoer:

Dat is inderdaad het geval. U kunt voor de zekerheid ook een bevestiging vragen van ontvangst van de betaling.