aanmaning boete groene sticker Duitsland

Vraag gesteld door Fam Caris op 22 maart 2018

Heel verhaal zocht graag telefonisch contact om advies te vragen over juistheid papieren en hoe nu verder. Eerst Anhorung ontvangen stond geen bedrag op, gebeld (mevrouw was niet aanwezig) toen gemaild op 8/1 daarna niets en nu aanmaning met geldbedrag. Brief van 12 maart binnen een week betalen, brief 20 maart binnen? In de brief wordt verwezen naar een schrijven van 1601, dit nooit ontvangen. Wij willen best betalen maar dit vinden wij niet helemaal terecht er is geen reactie en nu krijg je aanmaning.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Het klopt dat in een Anhorüng geen boetebedrag vermeldt staat. Het is namelijk een brief waarin u gevraagd wordt om gegevens van de bestuurder door te geven. In Duitsland gaan boetes namelijk naar de bestuurder en niet automatisch naar de eigenaar van de auto.

Daarna wordt het boetebedrag vastgesteld. Het betreft in uw geval dus waarschijnlijk geen aanmaning maar gewoon de initiële boete met het bijbehorende boetebedrag. U kunt daartegen in bezwaar gaan. Het heeft alleen zin om daartegen in bezwaar te gaan als u kunt aantonen dat u wel een groene sticker had. Indien u dat niet kunt aantonen wordt uw bezwaar hoogstwaarschijnlijk verworpen.

Meer informatie over milieusticker voor stadcentra Duitsland en verkeersboete uit Duitsland vindt u op onze website.