Wat zijn mijn en zijn rechten? Hoe ga ik hiermee om?

Vraag gesteld door AnkhA op 22 september 2016

Vijf weken geleden: pech onderweg. ANWB sleepte de auto naar de garage. De auto startte nog. Versnellingsbak en koppelingen vervangen. Auto 6 jr oud. Na deze handelingen: Auto start niet meer. Door andere garage voor een goed deel nagekeken. Onderdelen van mijn auto in een andere auto gezet: Werken. Nu staat de auto weer bij de 1e garage. Niemand weet nog waardoor de auto niet meer start. Heel vervelend voor alle partijen. Hoe behoor ik en behoort de garagehouder hiermee om te gaan? Rechten? Plichten?
Door de situatie is het nijpend aan het worden. Ik heb vervoer nodig i.v.m. mijn dochter met Down. Zij zit in een andere stad op school.
Graag reacties als ondersteuning voor beide partijen. Bedankt. AnkhA

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bij een garagist uw auto ter reparatie aangeboden in verband met een defecte versnellingsbak en koppeling. Nadien start de auto niet meer. Ook een tweede garagist is het niet gelukt het startprobleem te verhelpen. U vraagt zich nu af hoe te handelen.

Advies is om een diagnose te laten uitvoeren naar het startprobleem. Deze diagnose kunt u onder meer door GMTO diagnose specialisten laten uitvoeren.

Uit de diagnose moet verder blijken of de eerste garage verantwoordelijk is voor het startprobleem.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.