Mag ik met een gehuurde camper met een Duits kenteken in Nederland rijden?

Vraag gesteld door ANWB Experts data 1 op 07 oktober 2014

Mag ik met een gehuurde camper met een Duits kenteken in Nederland rijden?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U wilt weten of u met een gehuurde camper met een Duits kenteken in Nederland mag rijden.

Wanneer u 14 dagen op de Nederlandse weg rijdt in een in het buitenland gehuurd, geleend of geleaset motorrijtuig dat is geregistreerd buiten Nederland dan is vrijstelling van BPM en MRB mogelijk. U hoeft dan geen BPM en MRB te betalen. Om die vrijstelling te krijgen moet bij de belastingdienst een elektronische melding worden gedaan.

Na de melding vrijstelling voor BPM en MRB bij kortstondig gebruik kunt u de gegevens van het formulier afdrukken. Bewaar de afdruk in de auto of bij de motor tijdens de vrijstellingsperiode. Er gelden wel voorwaarden voor deze vrijstelling.

Nadat de 14 dqgen termijn van desbetreffende ontheffing verstreken is, dan dient het voertuig fysiek uit Nederland verwijderd te zijn. Mocht de auto in Nederland toch fysiek aanwezig blijven, dan dient u aangifte te doen voor BPM en MRB (Wegenbelasting), ook al maakt u geen gebruik de auto en staat de auto in de garage gestald.

NB: De ontheffing wordt overigens slechts één keer per jaar afgegeven voor een aaneengesloten periode van veertien dagen.

Meer informatie over vrijstelling van BPM en MRB bij kortstondig gebruik vindt u op de website van de Belastingdienst.