Geen reactie op bezwaar verkeersboete Pisa (Italie)

Vraag gesteld door jessicaamsterdam op 17 februari 2017

Wij waren waren in de zomer van 2015 op vakantie in Toscane, op onze laatste dag schijnen wij met onze huurauto een verkeerde straat in Pisa ingereden te zijn. Wij ontvingen 10 maanden later een bekeuring! Hierop hebben we de foto op de site van de Italiaanse verkeerspolitie nagekeken. Op de foto is alleen het kenteken van de huurauto te zien. Wij kunnen ons niet herinneren dat wij verekeerd zijn gereden. Mijn man heeft een bezwaarschrift opgesteld en met behulp van een studente in het Italiaans laten vertalen. Het bezwaar is per aangetekende post verstuurd. Wij hebben hier nooit een reactie op gehad. Wel ontvingen we de bekeuring nog enkele malen ook met een lager boetebedrag. Daarna liepen de bedragen op. Bellen naar Pisa blijkt geen enkel nut te hebben; de telefoon bij de bevoegde instantie wordt nooit opgenomen.

Ik ben bang dat we hiermee problemen krijgen als we weer naar Italie gaan, of als het Nederlands Justitieel Incasso Bureau de opgelopen boete gaat innen. Wie heeft hier ervaring mee? Graag Advies!

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over een boete die u heeft ontvangen. U heeft bezwaar gemaakt maar daar heeft u geen antwoord op ontvangen. Wel ontvangt u steeds nieuwe berichten.

Om te kunnen beoordelen welk risico u loopt is het handig om de stukken die u heeft ontvangen te kunnen zien. Ik wil u dan ook vragen deze te mailen naar experts@anwb.nl.