Verkeersboete Ravenna pas na bijna 14 maanden ontvangen

Vraag gesteld door noworries op 19 augustus 2016

Gisteren 18 augustus 2016 ontving ik een aangetekende brief met verkeersboete van de gemeente Ravenna. De boete heeft betrekking op een bekeuring wegens parkeren in een verkeersluwe omgeving op 29 juni 2015. Ik ontvang nu pas die boete en moet om 30% korting te krijgen binnen 5 dagen na notification betalen. De notification is gesteld op 29 juli 2016 terwijl ik de brief pas 18 augustus 2016 heb ontvangen dus die termijn is al verstreken.
Mijn vraag is:
Kan dit allemaal wel? Mag een boete na meer dan 1 jaar nog worden uitgeschreven en moet ik deze boete betalen zonder dat ik de mogelijkheid heb gehad om gebruik te maken van de korting?
mvg

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

mij is vandaag hetzelfde gebeurd, op 7 aug '15 bekeurd met rijden in een voetgangers gebied of zonder vergunning, ik heb het even opgezocht maar mij lijkt het een gewone doorgaande weg te zijn. Ik heb de foto bekeken maar daar is niets anders te zien als in zwart/wit de achterkant van mijn auto ik kan niet zien of ik op een weg sta of op een voetpad. de boete is met 30% korting € 92,70, maar die periode is allang verstreken omdat mijn brief ook gedateerd is op 29 jul '16,
dus € 117,00.
de brief is dus 22 dagen onderweg geweest, hoe kan dat?
de brief heeft een kleine fout in de adressering misschien iets om er onderuit te komen.
het riekt wel erg naar oplichting om een jaar na data een bekeuring bijna een maand onderweg te sturen.***

Reactie van Michiel Claesen:

U heeft een aantal vragen over een boete uit Ravenna, Italië.

Deze vraag is eerder behandeld op het ANWB Experts platform. Kortheidshalve verwijs ik u naar dit antwoord.