Trekgewicht Chevrolet Nubira door Chevrolet en RDW teruggezet van 1200 kg naar 1000 kg

Vraag gesteld door hgw op 19 maart 2015

Kort geleden ontving ik van de RDW de mededeling dat het trekgewicht van de Chevrolet Nubira (2008, diesel, 2.0 liter) van 1200 kg naar 1000 kg teruggezet wordt. Navraag bij de RDW leerde dat deze informatie van Chevrolet afkomstig was. Alles leuk en aardig zo, maar we hebben de auto speciaal gekocht i.v.m. het trekgewicht voor de caravan (max. 1300 kg, ledig ruim 800 kg). Dat dit kan, is wel duidelijk, maar mooi is het niet. Wil ik geen gedoe krijgen, dan moet ik haast de auto inruilen voor een auto die dit trekgewicht wel aankan. En dus weer handelaarskosten, verlies van waarde, enz. enz. We hadden al wat pech met de auto (nieuw motorblok in 2014) en we hadden gehoopt dat we de auto konden afrijden om deze kosten er weer uit te krijgen.
Moet ik dit nu slikken of heb ik nog andere opties?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Onderhavige vraag is in behandeling genomen. Het antwoord volgt zo spoedig mogelijk.***

Reactie van Jos van der Drift:

Inmiddels kunnen wij u het volgende mededelen. In een identieke kwestie met een Nubira werd ons duidelijk dat het ongeveer 250 auto's betrof. Een groot deel daarvan hebben inmiddels een kenteken gekregen met een aangepast aanhangwagengewicht. Uiteraard hebben we gekeken naar de gevolgen van deze gewijzigde typegoedkeuring en eventuele aansprakelijkheid. Inmiddels heeft één van onze leden ons bericht, dat de importeur voor opheldering heeft aangeklopt bij de fabrikant in Korea. De uitslag van dit onderhoud was dat deze wijziging berust op een administratieve communicatie storing. De importeur heeft de toezegging gedaan de gewijzigde kentekens binnen 4-5 weken weer op 1200 kg te zetten. Uiteraard houden wij vinger aan de pols maar het lijkt goed af te lopen.***

Reactie van hgw:

helaas is voor mij om onduidelijke redenen mijn vorige aanvulling op deze melding verwijderd. Dacht dat ik het nog wel netjes had gehouden.

Al met al gaan wij binnenkort met vakantie, en er is niets veranderd.
Spijtig.

Maar, al met al staat dus de vraag nog steeds open.