schade aan huurauto

Vraag gesteld door ruudabra op 13 november 2018

Huurauto gehuurd op Muenchen Airport bij Interent -Buchbinder-global; na teruggave van de auto met SK nummerbord wordt er schade gemeld van €548,00 ; ik ben 99% zeker deze schade(lakschade) niet te hebben veroorzaakt.Wat is uw advies? Dit bedrag al van de borg afgetrokken. groet ruudabra

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gehuurd in Duitsland. Nadat u de auto heeft teruggebracht is een schade ontdekt. Het bedrag hiervan is inmiddels afgeschreven. U vraagt wat u hieraan kunt doen.

Als een huurauto met een nieuwe schade wordt teruggebracht dan wordt deze schade aan de huurder doorberekend, tenzij deze gedekt is onder de afgesloten verzekering of is uitgesloten volgens de voorwaarden.

U geeft aan dat u zeker weet dat u deze schade niet heeft veroorzaakt. U zult dit moeten aantonen. Normaal gesproken wordt de auto bekeken voor deze wordt meegegeven. Eventuele schades worden daarbij genoteerd. Als deze schade bij aanvang van de huur al aanwezig was dan moet dat blijken uit de stukken die horen bij de huurovereenkomst. Kunt u aantonen dat de schade al aanwezig was, dan zult u dit per brief aan de verhuurder moeten laten weten. Is de verhuurder in dat geval niet bereid om het schadebedrag te retourneren, dan heeft u twee mogelijkheden.

  • u kunt een beroep doen op de betwiste betalingsregeling van uw creditcardmaatschappij.
  • U kunt deze kwestie voorleggen aan het Europees Consumenten Centrum. Het ECC kan bemiddelen in dit soort zaken.

Meer informatie over het huren van een auto in het buitenland vindt u op onze website.