Reparatiekosten 3 maanden na verloop garantie

Vraag gesteld door TinusGijs op 11 juni 2018

Onze Volvo V60 kreeg problemen met de koppeling en koppelingspedaal tijdens onze vakantie in Frankrijk.Wij hebben contact gezocht met Volvoassistance/Anwb en die regelden voor ons de reparatie. De koppeling en het vliegwiel moesten vervangen worden. De tweejarige garantie was in februari verlopen. Wij moesten € 3200 uitgeven en vragen ons af in hoeverre wij de dealer hiervoor nog kunnen aanspreken.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Uw auto kreeg problemen met de koppeling en koppelingspedaal tijdens uw vakantie in Frankrijk. De reparatie werd daar uitgevoerd en u moest daarvoor €3200,- betalen. U wilt weten of u achteraf de dealer daar op kunt aanspreken.

Juridisch gezien is het van belang dat u in een dergelijk geval uw eigen dealer dient te contacteren alvorens u het gebrek laat repareren. Indien u dat niet doet dan verspilt u uw rechten daarmee. Ik kan me voorstellen dat u uiteraard in Frankrijk niet de gelegenheid hebt om terug naar uw eigen dealer te rijden. Echter, u had de dealer in Nederland telefonisch kunnen bereiken om het probleem voor te leggen.

De dealer is namelijk niet verplicht om u tegemoet te komen in deze. Indien hij daar wel voor kiest gaat hier niet om een recht maar om een gunst. Indien u zich daar niet in kunt vinden zou u kunnen overwegen om uw rechtsbijstandverzekering in te schakelen indien u die hebt.

Meer informatie over reparatie buitenland vindt u op onze website.