ik ben veroordeeld door het gerecht in Montpellier (FR) geheel ten onrechte, wat nu??

Vraag gesteld door verleen op 26 juli 2016

Ik in jan 2014 een , volgens de politie ," un petit accident" gehad. omdat dit ongelukje zo klein hebben ze geen rapport opgemaakt.
Na wat geharrewar met Groupama (Verzekering) heb ik een tijdlang niets meer gehoord.
in aug 2015 kreeg ik een dagvaarding van het gerecht in Montpellier omdat de de andere partij een smartengeld wilde hebben van €4000 excl. kosten deze bedragen ca €7000.
de datum dat de rechtszaak zou plaatsvinden was 2015 (Geen nadere aanduiding)
ik heb de rechtbank geschreven wat er gebeurd is ,dat ik geen advocaat zou nemen, dus dat ik mezelf zou verdedigen voor het gerecht.
Niets meer gehoord tot juli 2016 , er was een rechtszaak geweest op 25-01-2016
met een vonnis van 25-02-2016 dat ik moest betalen. ik ben niet geinformeerd
over de datum van de rechtszaak. wat nu ?
ik echt niet verantwoordelijk geweest voor dit ongelukje.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft in 2014 een klein ongeluk gehad in Frankrijk en u heeft u in 2015 een dagvaarding ontvangen in verband met een vordering smartengeld van de andere partij. Er is een vonnis van 25 februari 2016 waaruit blijkt dat u dit bedrag dient te betalen.

Ik raad u aan contact op te nemen met uw rechtsbijstandsverzekering - als u deze heeft - en anders met een specialist/advocaat op het gebied van Frans recht over de mogelijkheid in verzet te gaan tegen het vonnis en de haalbaarheid hiervan. Ik raad u aan hier niet te lang mee te wachten in verband met een eventuele verzetstermijn die verstrijkt.