Hoe maak ik bezwaar tegen parkeerboete in Zweden?

Vraag gesteld door sandra76 op 21 augustus 2018

Ik heb een parkeerboete gekregen omdat de ticket niet zichtbaar was. Ik had echter wel betaald. Ik heb de instantie gebeld en geschreven. Ze oordelen nu echter dat ik toch de boete moet betalen omdat het mijn verantwoordelijkheid is dat de ticket zichtbaar is. Ik ben het daar niet mee eens. Zijn er nog meer manieren om bezwaar aan te tekenen in Zweden?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een parkeerboete uit Zweden ontvangen ondanks dat u het verschuldigde parkeergeld voldaan heeft. De verbalisant heeft desondanks een boete uitgeschreven, daar de parkeerticket niet afleesbaar was. Eerder bezwaar heeft geen doel getroffen. U vraagt zich af wat u nu nog zou kunnen ondernemen.

Het is aam u aan te tonen, dat u voldaan heeft aan de verschuldigde parkeergelden. Het achteraf overleggen van een parkeerticket is dan niet afdoende. U zou bij wijze van spreken het parkeerticket na constatering parkeerboete van een andere automobilist hebben kunnen verkrijgen wiens auto daar eveneens geparkeerd stond.

Indien er op het parkeerticket het kenteken van uw staat vermeld, alsmede de aanvangs - en eindtijd dan kunt u wel aantonen dat u voldaan heeft aan het verschuldigde parkeergeld.

Nederland
In veel gemeenten in Nederland heeft men in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) bepaald dat een parkeerticket op de voorgeschreven wijze (lvoorruit bestuurderskant) zijn neergelegd, opdat de deze goed afleesbaar is voor de parkeerwachter/verbalisant.

Meer informatie over boetes uit Zweden vindt u op onze website.