Boete uit Duitsland, maar ben 'vragenlijst' kwijt geraakt. Wie kan ik bellen?

Vraag gesteld door Rob vL op 01 oktober 2015

Ik heb een boete ontvangen uit Duitsland voor te hard rijden. Ben schuldig, dus wil hem ook gewoon betalen. Nu heb ik een formulier ontvangen waarop ik kan aangeven dan ik (de eigenaar) ook de bestuurder was ten tijde van de overtrading. Hierop stond dat je dit ook online kon invullen en dat heb ik ook gedaan.

Ik heb hier geen bevestiging van ontvangen en nu wil ik dit controleren, maar... Ik ben het formulier kwijt... (99% dat ie bij het oud papier is beland en afgevoerd.)

Kan ik een instantie bellen/mailen/contacteren die mij meer info kan verstrekken over mijn boete? Wat ik weet staat er namelijk best een aardige boete tegenover als je niet antwoord op die brief...

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen uit Duitsland. U heeft gereageerd, maar nog geen bevestiging hiervan ontvangen.

Als u reageert op de door u ontvangen stukken wordt er geen ontvangstbevestiging verstuurd. Het volgende bericht dat u zult ontvangen is de reactie op uw eigen bericht.

U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de instantie die u de boete heeft verstuurd. Helaas bent u de gegevens hiervan kwijt. Wij kunnen u deze gegevens niet verstrekken daar er in Duitsland verschillende instanties zijn die deze zaken behandelen. Welke instantie uw zaak behandelt kunnen wij niet achterhalen.