boete Italie

Vraag gesteld door ih70 op 24 augustus 2017

Ik heb in 2016 een boete ontvangen vanuit Italie op artikel 142. Deze is na ontvangst in Nederland direct betaald. Nu krijg ik op 18 augustus 2017 wederom een boete vanuit Italie op artikel 126B. Wij zijn niet in Italie geweest in 2017. Geen idee wat de boete inhoud en hoe verder te handelen.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft in 2016 een boete ontvangen uit Italië en deze betaald, maar nu heeft u weer een boete ontvangen. U vraagt hoe te handelen.

In de brief staat - als het goed is - vermeld op welke datum de overtreding geconstateerd is. Daarnaast zou beschreven moeten zijn om welke overtreding het in deze precies gaat en op welke manier u bezwaar kunt maken.

Op onze website vindt u meer informatie over bezwaar maken tegen Italiaanse boetes.***

Reactie van ih70:

Het vervelende is dat de boete gerelateerd is aan de overtreding in 2016. Dit jaar zijn wij niet in Italie geweest. Inhoudelijk kom je er niet achter wat er precies gaande is. Er wordt gesproken over artikel 126B. Verder is er geen reactie via de e-mail van de politie Firenze.***

Reactie van ih70:

Eind augustus volgens aanwijzing van de ANWB bezwaar aangetekend, maar tot op heden geen reactie ontvangen. Ben er inmiddels wel achter dat er naast het betalen de gegevens van de bestuurder bekend gemaakt had moeten worden.