Wintertoeslag voor vaste plaats?

Vraag gesteld door H.oosterbroek op 08 november 2016

Wij hebben een vaste plaats op een camping waar wij 11 maanden per jaar mogen verblijven. Hier voor word ook voor 11 maanden toeristenbelasting, gas/water/licht en recreatiebijdrage voor betaald. Nu willen wij voor het eerst ook de totale 11 maanden blijven en nu vraagt de campinghouder een 'wintertoeslag' voor de extra maanden. Mag dit zomaar? Het gaat om een bedrag van 400 euro!

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vaste plaats op een camping, alwaar u 11 maanden voor betaald en mag verblijven. Nu u voornemens bent de totale 11 maanden aldaar te verblijven, berekent de ondernemer ineens € 400,- wintertoeslag. U vraagt zich af of dit wel geoorloofd is.

Of wintertoeslag geoorloofd is hangt af hetgeen staat vermeld in de huurovereenkomst en de algemene voorwaarden. Op zich mag een ondernemer jaarlijks de voorwaarden wijzigen, maar wel met inachtneming van de voorgeschreven termijnen waarbinnen de ondernemer deze wijzigingen dient kenbaar te maken. Indien de RECRON voorwaarden van toepassing zijn, dan mogen de aanvullende voorwaarden niet in strijd zijn met de RECRON voorwaarden.

Eventueel mag u mij een kopie huurovereenkomst, voorwaarden en bericht over wintertoeslag mailen; experts@anwb.nl tav Michiel