Verkeersboete in Spanje.

Vraag gesteld door Cor62 op 07 november 2016

Ik ben in juli 2016 digitaal door autoverhuur AVIS geïnformeerd over een verkeersboete in Spanje en de daarbij behorende administratiekosten aan AVIS. Van de Spaanse autoriteiten heb ik echter geen bericht ontvangen. Uit de gegevens van verhuurbedrijf AVIS is mij een onjuiste adressering (huisnummer) gebleken. Deze adressering, verkregen door AVIS, is vermoedelijk gebruikt door De Spaanse politie. Is een verkeersboete uit Spanje, bij een foutieve adressering, rechtsgeldig? Indien dit het geval is, hoe kom ik aan informatie betreffende deze verkeersboete? Of moet ik wachten op een nieuw verblijf in Spanje en (hernieuwde) kennismaking met Spaanse politie of douane?

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersovertreding begaan in Spanje en bent daarover geïnformeerd door uw autoverhuurder. Gebleken is dat er een verkeerd huisnummer is gebruikt, waardoor de boete nooit is aangekomen. U vraagt of deze boete nu rechtsgeldig is en hoe u aan informatie komt over desbetreffende deze boete.

Dat er sprake is van een verkeerde adressering maakt niet dat de boete zijn rechtsgeldigheid verliest. U zou bij AVIS de boete kunnen opvragen en anders welke instantie deze heeft opgelegd, u kunt dan vragen om een kopie (per e-mail) te verzenden.